Chef-kok Roy Kramer

Sinds september 2018 ben ik werkzaam als chef-kok bij Restaurant Silver.
Chef-kok Roy Kramer over Silver: Onze visies over iemand een smaakbeleving bieden
met mooie verse producten en innovatieve gerechten met verrassende smaken sluiten
perfect op elkaar aan. Ik ben dan ook blij dat ik hier werkzaam mag zijn.

Mijn naam is Roy Kramer, ik ben 21 jaar oud, vanaf jongs af aan wist ik al
dat ik kok wou worden. Ik ben hier ook jong mee gestart. Mijn horecacarrière is
begonnen doordat ik ontslag heb genomen bij mijn destijdse stageplek omdat ik
hier alleen maar mocht afwassen en frituren. Doordat ik geen stageplek meer had
moest ik op school helpen met examens van niveau 3 studenten en diende hier als
extra handje om te begeleiden. Een jongen die examen had was erg nerveus en had
het overzicht niet meer. Ik besloot te anticiperen op de situatie. Dit viel een van de
examinatoren op. Hij heeft mij vervolgens voor zijn restaurant een stageplek aangeboden.
Het duurde niet lang dat ik hier een fulltime baan aangeboden kreeg.

De destijdse examinator heeft me alle kneepjes van het vak geleerd; beginnend bij
de basis en vanuit daaruit pas ‘leukere dingen’ doen. Dit is iets waar ik ook voor sta;
niet willen rennen voordat je kan lopen is mij geleerd.
Ik ambieer het koken op hoog niveau koken en wil restaurant Silver dan ook hier
naar toe gaan brengen. De uitdaging met een jong restaurant als Silver is leuk
omdat je gezamenlijk het bedrijf nog kan vormen.

Waar ik erg voor sta in de keuken is dat er op hoog niveau word gekookt
en dat er niet veel word weggegooid. Dat de uitsluitend
verse producten – waar we mee werken – het liefst regionaal zijn en
geen bewerkte producten gebruikt worden.

’Wabi Sabi’ – de schoonheid van imperfectie!
’Wabi Sabi’ (de schoonheid van imperfectie) waarom zou je gaan werken met
een bespoten en bewerkte komkommer die kaarsrecht is, maar waterig en zwak van
smaak, terwijl je een komkommer die krom is (zoals hij meestal natuurlijk groeit)
veel smakelijker is omdat er geen rotzooi aan toegevoegd is. Waarom zou je bijvoorbeeld
als je een wortel hebt geschild de schil weggooien terwijl je deze nog kan gebruiken
om een bouillon of jus te trekken? Dit is een visie die ik bij alle producten heb.

Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende dranken is waar het allemaal
om draait bij Restaurant Silver Wine & Dine. Met deze passie zorgen we ervoor dat het een
echt avondje uit is, een heuse smaakbeleving.

Verrassingsdiner
Wij serveren op ‘speciale avonden’ een verrassingsdiner, inclusief zes amuses,
dat in het teken staat van innovatieve gerechten en verrassende smaken. Op deze avonden
gaan we nog net even een stapje verder met innovatie dan bij de gerechten
op onze menukaarten.

Graag wil ik ook met u kennismaken als u bij ons te gast bent en
kook ik met alle plezier voor u!

Roy Kramer